Event Serve Padel Academy

Event Serve is de organisatie die staat voor het vergroten van de betekenis van padel in de samenleving door verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit, ontwikkeling, promotie en organisatie van padel.

Het is onze missie om méér mensen méér padel te laten spelen, bij onze aangesloten verenigingen/ partners en op diverse locaties. Mensen in beweging brengen en houden om ze fitter en gezonder te maken. En om mensen te verenigen, ongeacht hun leeftijd, afkomst, geslacht, met en zonder beperking.

We stellen ons op als gids in padelland en bieden toegevoegde waarde aan alle spelers, leraren, verenigingen en andere aanbieders. We bouwen een sterke padelcommunity, waarin we alle betrokken partijen met elkaar verbinden. Dat doen we door padel op alle vlakken te promoten, het aanbod te vernieuwen en mee te bewegen met de veranderende behoeften.

Als organisatie willen we verder professionaliseren om in bovenstaande zaken weer te kunnen excelleren. Vanaf april 2022 zijn we dan ook gaan werken met een hoofdverantwoordelijke voor Padel.

Wat is Padel?

Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Het spel staat voor fun en sportiviteit. Padel wordt gespeeld op een Padelbaan van 10×20 meter, met daaromheen wanden van glas en hekwerk. In het midden van het veld bevindt zich een net en de puntentelling komt overeen met die van tennis. Het spel speel je als dubbel (2 tegen 2) met een racket zonder snaren en een soort tennisbal die net iets anders is. Padel is een sociaal gebeuren met veel contact tussen de spelers en kan worden gespeeld door iedereen die houdt van teamsporten. Jong en oud! Dit maakt de sport zeer toegankelijk.

Over Padel bij Event Serve

Event Serve is specialist in de nieuwe en opkomende sport Padel. De sport is in 1962 per toeval ontstaan in Mexico, waaide over naar Argentinië (waar 10.000 Padelbanen werden aangelegd) en is vervolgens opgepakt door enthousiaste sporters in Spanje en in de rest van de wereld. Event Serve volgt de ontwikkeling van deze sport op de voet. We weten alles over het spel, de toepassing en we stimuleren onze omgeving om Padel vooral een keer te proberen. Padel biedt kansen voor (tennis)verenigingen, ondernemers in de sport en sportcentra, omdat de activiteit nieuwe en andere leden aantrekt. Padel is eenvoudig te leren, een Padelbaan neemt minder ruimte in beslag dan een tennisbaan en de sport komt met een hoge fun factor.

Waar wordt Padel gespeeld?

In Spanje zijn al meer dan 5 miljoen mensen die Padel spelen en is het na voetbal de meest populaire nationale sport. In Nederland zijn er ruim 350 banen waarop Padel kan worden gespeeld, en de vraag naar banen blijft groeien. Spelers kunnen momenteel op meer dan 340 locaties en meer dan 1100 banen terecht bij sportcentra en tennisverenigingen, zoals TPC Daalmeer in Alkmaar tot in Groningen. In Zuid – Limburg kan men terecht o.a. bij Tennis Padel Geuldal, TPV de Dassenburcht, GTR, TPC Bunde en TPV Simpelveld. Op de plekken waar het spelen van Padel mogelijk is, daar vindt u ongekend enthousiasme voor de sport.

Padel voor verenigingen

Sportcentra en (tennis)verenigingen zijn dé plek waar Padel kan worden toegepast en ook een impuls kan geven aan de financiële situatie en het ledenbestand van de sportvereniging. De successen zijn inmiddels niet meer op 2 handen te tellen. Mensen vinden Padel leuk en zoeken een plek om het spel te spelen. Misschien straks ook bij uw vereniging? Event Serve kan u adviseren bij het aanleggen van de banen, helpen bij het geven van Padellessen door gecertificeerde Padel instructeurs van zowel NPB als KNLTB, nieuwe ledenwerving rond deze sport en bij het organiseren van evenementen ter kennismaking met Padel. Neem vandaag nog contact met ons op voor vrijblijvende informatie.